Friday, 31 December 2010

Goodbye 2010

hey guy's happy new year 2011 is coming! As you know that 2day’s the last day of the year 2010,I wanna thank the special ppl, who touched my life with their concern & made my life more meaningful,especially MZMS you're the best I ever had until now :') even we not together anymore, i'm gonna miss 2010 ALWAYS :') sumpah rasa sedih banyak sangat kenangan 2010 nie memang cepat betul masa berlalu tak akan aku lupakan semua detik kenangan manis danpahit aku time 2010

Januari : bermulalah aku seorang pelajar tingkatan 5 di SMK BUKIT INDAH dengan adanya pengetua baru sekolah aku jadi lebih meningkat dari segi akademik, sukan macam-macamaku bangga jadi salah seorang pelajar dekat seminda hehehe

Feb : 1 Feb 2010 yes aku sayang kawan-kawan aku sebab dia orang tak putus-putus selalu buat aku tersenyum dan happy 2010 lah sambutan ulang tahun hari jadi aku yang paling bermakna penah aku sambut dekat sekolah kalau ingatkan balik sumpah rindu semua detik-detik macam nie :'(
videothanks guy! ILOVEYOU :'(

Mac : Bulan mac aku terlalu busy dengan hoki training then dalam bukan nie jugak aku sempat berkenalan dengan zul selama sebulan lebih, zul muncul dalam hidup aku dengan secara diam-diam sebab aku sendiri tak perasan yang aku sebenarnya falling in love with him walaupun aku dah jual mahal dengan tolak propose sebanyak 11 kali tak sangka akhirnya aku jatuh hati gila-gila dengan zul hehe

April : 9hb aku dengan zul sah menjadi couple and hidup aku bahagia sangat sebab zul lelaki pertama yang aku kenal yang menghargai aku, tak penah langsung pandang perempuan lain even aku sendiri ada cacat celer tak sempurna macam perempuan lain dekat luar sana tu, zul selalu nasihat aku xtinggal solat itu yang buat aku sayang dan hormat dengan dia, yang paling aku jatuh hati dengan sikap dia bila dia sorang anak lelaki yang jadi harapan keluarga dari situ aku dapat pandang yang zul mmg betul2 tanggung jawap, dan aku fikir insyaallah zul dapat jaga aku sampai bila-bila. itu yang buat
aku sayang zul sampai sekarang.
gambar pertama kami :')


Mei : akhirnya selama 4bulan trining hoki sampai jugak hari yang ditunggu-tunggukan game hoki MMSD 12buah sekolah termasuk SEMINDA lions, aku ditempatkan menjadi defender untuk 1st eleven, memang mencabar tapi kami semua dah buat yang terbaik dan syukur kami dapat tempat yang ke-3 huurayyy :D

Jun : nothing much

Julai : nothing much

Ogos : nothing much

September : okay mula dari bulan nie kenanang pahit datang and aku tak terdaya nak cerita hehe hmm

urghhhH! aku dah mula malas nak bercerita dah nie weh hahaha sorry lah story tergendala sikit malas oh nka taip and and ada benda yang dah lupa yang penting! 2010 aku jawap SPM dan 2010 jugak aku tamat kan zaman persekolahan aku hope aku akan lebig berdikari menjelang 2011 amin amin :')

Thursday, 30 December 2010

done! isi dah semua butir mintak-mintaklah semua lengkap kalau ada rezeki
ada lah if tak ada inysaallah adalah tuu dekat ipts ke :/


okay done! aku pun tak perasan yang sebenarnya permohonan UPU dah nak tutup haha aku ingat kene beli ID num baru lah boleh isi rupa-rupanya untuk fasa 1 kene isi dari sekarang then bile num ID dah jual baru dapat isi untuk fasa 2 haha then terhegeh-hegeh lee call pejabat pagi tadi tnye pasal sijil koko. huh nasib baik ada lepas balik tuh isi balik sempat lah jugak. dh tuh je nak cerita mood tak ada -,- GATAL



Hep-hep hurayyy! Alhamdulillah
New champions: Malaysia’s soccer team celebrate their victory in AFF Suzuki Cup finals at Gelora Bung Karno Stadium in Jakarta on Wednesday. They defeated Indonesia 4-2 on aggregate to clinch the AFF Suzuki Cup.

Taniah Kepada pasukan Harimau Malaya Kita kerana telah mengharumkan nama tahan air kita MALAYSIA dan sudah tentu aku pun berbangga menjadi rakyat malaysia! doa dan menyokong mereka dari jauh tidak penah putus-putus :)

TANAH TUMPAH DARAH KU!

Monday, 27 December 2010




okay aku sedih sebab selalunya sebelum kau balik kelantan kau akan jumpa
aku dulu walaupun bus kau bertolak malam tu jugak hmm i really miss you

okay semalam aku online then ternampak new feed mira tag gambar dekat kak farah, kak farah dengan zul, aku laju terus tekan photo album tuh huh semua gambar zul,sebab zul balik kelantan. Okay sebenarnya aku dah boleh lupa kan zul dengan menggambil masa nak dekat 6bulan aku untuk lupekan dia then try untuk mula kan hidup baru, Tanpa call text or apa-apa aje then aku berjaya lupakan dia untuk masa sebulan je!. But bila tengok gambar zul semalam tertiba rasa rindu tuh datang balik,then sedih sebab aku dengan dia tak kekal lama. Hmm okay tak apa aku tahu dia tinggalkan aku sebab dia nak focus untuk study dia. Saya pun nak awak berjaya, saya tahu awak pergi untuk masa depan awak saya terima itu :') tapi buat aku lagi sedih bila teringat tarikh birthday kita zul, birthday kita nak hampir dah. aku harap kau ingat tarikh kita.Macam-macam kita plan untuk ulang tahun hari jadi kita. 1Feb and 2Feb tak apa aku akan selalu perhatikan kau dari jauh walaupun kau tak nampak itu janji yang aku pegang selama aku dengan kau dulu :') take cara yourself .




Saturday, 25 December 2010

hey salam :)

sekaraang sudah nak masuk pukul 2.00 pagi ngee penat tapi rase tak mahu tidur sebab atas katil penuh sangat dengan baju malas betul nak kemas hahah tapi nak tidur! hmm punyalah pemalas anak dara nie. Today christmas tapi aku buat dunno jek buat apa nak sambutkan hahah btw thanks too abah sebab belanja shopping barang sikit hari nie. Niat tak nak ikut sebab malas nak pergi beli barang-barang sekolah adik irfan je pun. Pergilah JJ maluri yang paling palatnya kenapa abah ikut jalan pandan jaya kenapa kenapa? ermm kenapa abah lalu depan KOLEJ dia why? and kenapa aku bodoh sangat pergi hulurkan kepala dekat cermin semata-mata cari mana satu KOLEJ dia. Hrmm tapi aku jumpa haha okay cukup! tapi aku tengok macam seorang anak gadis yang jakun gila gila bila dah jumpa kolej dia mana satu acty bukan jakun tapi terasa excited sebab aku yang tergila-gila ambil tahu pasal dia. sedangkan dia ada crdt tapi tak text or call aku pun erm okay dah pecah satu rahsia. so cukup syuhada fikirkan tentang diri dia. Now dia tak layan kau pun buat apa kau nak sibuk-sibuk pasal dia :) oh caca text me and ajak tengok wayang esok entah la duit xada tapi dia kata dia belanja but segan lah aku, insyaallah tengok keadaan esok macam mana lagi pun dah lama tak jumpa caca. okay am sleepy now! nak tidurrr!goodnight :)

Magicshawl - Cara-cara pakai shawl part III


okay that cool and pretty! :D

Friday, 24 December 2010

sigh* enough enough enough am tired! aku penat untuk menangis, aku penat mengharapkan sesuata yang tidak pasti. aku penat untuk mencari sesuatu benda yang bukan benar-benar milik aku. yes don't have a beautiful face, i've ugly face but i have a beautiful heart ! remember that!but enough. jangan pernah janji apa-apa dengan aku. jangan penah kata "suka" sedangkan awak mahukan seseorang perempuan yang betul-betul sempurna, jangan penah katakan awak jatuh hati dengan aku sedangkan awak tidak sesekali pun jatuh hati dengan aku, jangan penah awak kata kan dekat aku yang awak dapat menerima aku seadanya sebab awak sudah mulai sayang dekat aku tetapi tidak. "baru kenal" yes i knew that, baru saja kenal tapi awak dah luahkan perasaan yang lebih dari seorang kawan. you said you falling in love with me tetapi hakikatnya sekarang awak diam hilang macam tu saja.Aku tak boleh nak berhentikan sesuatu benda itu daripada berlaku okay tak apa aku redha apa yang jadi mayb aku patut ubah sikap aku untuk tidak mengharapkan sesuatu benda itu dengan terlalu cepat, dan terlalu cepat sayangkan seseorang yang baru saja aku kenal. Allah tentukan jodoh if jodoh aku bersama dia insyaallah aku tahu Allah aku tunjukkan kepada aku. Aku just berdoa agar aku dapat seseorang yang betul dapat menjaga aku dengan sempurna, dan menyangangi aku dengan penuh iklas hehe ceewah ayat novel punye hehe. Aku akan tunjukkan kegembiraan to everyone walaupun dalam hati aku just allah and me je yang tahu. aku akan tunjuk yang aku nie seseorang yang kuat dan tabah ngee :D

Okay 2011 pun semakin hampir wish dan azam baru pun dah tersenarai dalam minda aku hehe but aku rasa kali nie azam aku betul-betul lain daripada yang lain.Maklumlah dah meningkat dewasa dan pemikiran pun sudah makin matang hehe dan ayat-ayat dalam blog nie pun amat berbeza daripada yang dahulu kalanya whahaha :D xapalah lantak apa orang nak kata ngee :D okay let me tell you what i want for next year :D


* niat nak berubah jadi diri yang lebih baik dari segi akal fikiran. perangai. dan teringin untuk memakai TUDUNG ngee insyaallah i'll. doakan berjaya mencapai kata-kata ini ea :') thanks you!


* mencari rezeki haha and bagi duit sikit dekat ibunda :D

*beli apa-apa yang patut! whahaa

*nak kumpul duit sendiri untuk masa depan saya :DD
Tak semua kau rancang akan berlaku Mungkin nasib tak menyebelahi aku Entah mengapa engkau yang aku cinta Mungkin lebih baik kau ku lepas saja Ini tidak adil tidak adil baginya Ini tidak adil tidak adil bagiku Ini tidak adil Untuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga Tidak adil tidak adil baginya Kau tak pernah cuba memahami aku Cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk Dan bila tiba saat ku kehilangan Beban yang tak pernah cuba kau ringankan Kau bukan milikku Dan aku memang penakut Mengakui cinta kepadamu Seribu kali ku cuba ucapkan Bila bersamamu Kau bukan milikku Dan engkau pun tahu Kau bukan milikku


Yuna - Penakut

Thursday, 23 December 2010

I love you. Sometimes I wish you would realize that, but then again, I’m afraid the realization will ruin our friendship.Even though it was a one word response, I’m glad you still care to at least reply back. I am still in love with the person you once were. But now that you’ve changed, I’m left loving nothing. I always wait for you to come online, now i can see you change, after we meet you never call me, you text me just littel, you make me disappointed with you. but i don't blame you,but am blame myself because am always too fast hope akan sesuata am sorry what i've done. i promise tak akan menyusahkan awak.

Tuesday, 21 December 2010


Girl you're so one in a million You are
Baby you're the best I ever had Best I ever had And I'm certain that
There ain't nothing better No there ain't nothing better than this

(this song make me feel like OMAGAD!)
i know no one will give me this song :/

Monday, 20 December 2010

I think I was in love with him… Maybe I still am. But I always denied it . I miss him a lot though, and it makes me so happy when he texts me or calls my name. I want to tell him I think I love him, but only if he loves me back. AFNK :/
awww this is cute!
can i have one fixie?
:(
I just feel like I’m not good enough, like everything I do will make me a worse person, like I’m never going to get where I want to in life, like I won’t get the job I want, like no boy will ever love me! I feel like this every day and it’s killing me inside. I’m just not good enough for anybody!right? ermmm

Sunday, 19 December 2010

oh yeyyyh esok driving class bermula haha oh sungguh excited tak terkata hehe and dalam masa yang sama aku sangat risau sebenarnya aku dapat ke tak kerja nie hahah yelah lepas paper eco nanti miera cakap arif nak pergi mintak kerja dekat tempat aku huh boleh tak larang pun just takut nanti arif dapat mulakan kerja dari aku nanti aku datang tengok2 kerja ada dah ada orang -,- huhhh please aku nak kerja situ! ermmm tolong doakan untuk saya boleh :(. btw am think im falling in love again! buttt! huh takut lah, takut dia tak dapat accept just the way i am, and i really dont know macam mana sebenarnya dia, i need serious relationship but bukan hubungan yang sekejap and main2 because I don’t want to have a broken heart again again again and again. huh please ya Allah bagikan kekuatan kepada hamba mu! ermm okay now abang long memang tak adil! gambar-gambar yang aku tangkap time wedd yoep mmg kene diberi upah jugak okay! hee kak long dapat 30% sebab buat editing dia 70% and aku! urghh!

Thursday, 16 December 2010





okay had so much fun with my girls yesterday! we going out for searching a job!actually kami nak tengok drumline bettel dekat pavillion but awal sangat gerak pun lambat hehe and forever 21 callling me for interview! omagad am so excited plus nervous 1thing he ask me suruh kenal kan diri! and second he ask me "tell me about fashion" wtf! macam mana nak cakap weh fashion aku pun hampeh, but kenapa eqa dia suruh cerita pasal sekolah pasal family! hahaha kene 100% speaking english dah tak pe tak kesah pun lagi pun jauh but aku dapat kerja dekat toys 'R' wahaha best relax je kerja sana tak ramai org bulan 1 insyaallah bermula lah alam sebenarnya aku sebagai seorang perempuan yang lagi bertambah dewasa hehe

Monday, 13 December 2010

yeahh SPM is over buddy! am freedom now! huhuhu banyak jugak aktiviti aku time spm dijalankan haha sempat lagi pergi bercuti dekat terengganu.My Spm so far so good tak adalah susah sangat semua paper boleh jawap and aku dah buat yang mana termampu aku jawap :D hope my result will okay amin! Btw guy's lesen L saya dah keluar haha agak excited lah jugak tak sabar nak belajar kereta pulak memandangkan spm pun dah habis apa lagi ambil lesen P lah boleh enjoy pergi mana-mana dengan kawan-kawan hehehe tapi keselamat perlu and jawib dijaga okay.And dalam 4 minggu exam nie macam-macam bende jadi.Putus Kawan? oh rase sakit juga putus kawan daripada putus dengan boyf. Tapi itu jalan yang dia dah ambil untuk teruskan hidup diakan it's okay bagi dia kawan boleh dicari and senang nak jumpa kawan sejati but for me and my girls it's really hurt.Okay just forget it! benda dah jadi tak boleh buat apakan .

Now tamatlah kehidupan aku sebagai seorang pelajar sekolah huuu macam tak percaya saja dah habis sekolah
okay lepas balik dari melaka tiga hari terus ambil lesen P and dalam minggu tuh jugak aku akan keluar untuk mencari kerja
huhu entahlah nak kerja sendiri or kerja dengan kak ngah but aku nak berusha cari sendiri dulu if dapat rezeki alhamdullilah
tak sabar rasa nak berkerja nak berdikari cari duit sendiri beli barang sendiri BB dalam tangan haha macam-macam dalam tangan nie cume nak kurus je belum dalam tangan hahah

Saturday, 11 December 2010


Last Day of school before spm...



ini cerita lama punya laa, tak ada
masa nak updates sebabnye kan dah cakap busy dengan spm huhu but now dah habis spm so sangat sangat free untuk mengupdates aktiviti yg telah dirangcangkan hehe just give you to see all our memories at school! i gonna miss the memories with friends and anything happen at school huh sedih :'( malas nak updates photo banyak sangat :D